Vakantiegeld

Vakantiegeld: 4 dingen die jij niet weet over je eigen inkomen

Share

In de zomer heb je wat meer vrije tijd dan normaal, wat betekent dat je ook flink wat tijd hebt om je portemonnee open te trekken. Gelukkig bestaat er in Nederland  vakantiegeld en kunnen we daardoor met een gerust hart onze centen lekker uitgeven. Vakantiegeld noemen ze in de wet ookwel met een mooi woord ‘vakantiebijslag’. Maar hoe zit het precies met deze vakantiebijslag? En weet jij er wel alles over? Wij belichten vier misverstanden, zodat je niet compleet voor paal staat wanneer je bij je baas aanklopt met zogenaamde onjuistheden.

1. “Het vakantiegeld bedraagt altijd precies 8% van het loon”

In de meeste gevallen krijg je inderdaad 8% van je loon uitgekeerd als vakantiegeld, dit is namelijk het wettelijke minimum. Sommigen krijgen wat meer, dit komt omdat zij een ander cao hebben. Wanneer je tenminste drie keer het minimumloon verdient, is je werkgever wettelijk niet meer verplicht vakantiebijslag uit te keren over het meerdere. Dit kan echter bij CAO of overeenkomst anders zijn overeengekomen.

2. “Ik krijg vakantiegeld over hetgeen ik maandelijks gestort heb gekregen”

De wet geeft aan dat er minimaal een bedrag van 8% van het brutoloon moet worden uitbetaald. Je moet wel opletten dat er bepaalde zaken niet worden meegenomen in deze 8%. Dit zijn onder andere: verdiensten uit overwerk, eindejaarsuitkeringen, onkostenvergoedingen, winstuitkeringen en vakantiegeld zelf.

3. “Als ik ziek word, krijg ik daar géén vakantiegeld over uitbetaald”

Om alle onjuistheden de wereld uit te helpen: bij ziekte worden de niet-gewerkte uren ook meegenomen bij het vakantiegeld. Hetzelfde geldt voor een arbeidsconflict die voor rekening van de werkgever komt en bij een schorsing.

4. “Het vakantiegeld wordt altijd in mei uitbetaald”

Volgens de wet loopt de periode waarover de vakantiebijslag uitbetaald moet worden van 1 juni t/m 31 mei. Vaak valt het dan ook samen met de salarisuitbetaling over mei. Dit tijdstip kan weer anders zijn als dit schriftelijk is overeengekomen, maar dit staat dan meestal van te voren al in je contract. Je werkgever mag er echter ook voor kiezen het iedere maand uit te betalen. Zolang het maar uiterlijk in juni en in ten minste één keer is uitbetaald.

Het kan zijn dat uw werkgever uw vakantiegeld niet heeft uitbetaald. Hier kunnen verschillende redenen achter zitten. Je werkgever kan of wilt het bijvoorbeeld niet betalen. Het is in dat geval verstandig contact op te nemen met een van onze juristen van Flexx. Voor een éénmalig bedrag kunnen zij kijken of jij in je recht staat. 🙂

Verder lezen? Een vast contract: wanneer heb ik hier recht op?

Share