Interview: In hoeverre heeft een scheiding invloed op werknemers?

Share

Midden in een scheiding zitten kan betekenen dat je prioriteit niet helemaal bij het werk ligt, maar toch roept de plicht. Dat het erg aangrijpend is voor een persoon die gaat scheiden dat kunnen we ons allemaal wel voorstellen, maar hoe is dit als werkgever? Heeft dit ook invloed op de werkzaamheden? Wij vroegen het Edwin van Loon, verkoopmanager van de Marskramer en eindverantwoordelijk voor zo’n 550 winkelmedewerkers. Hoe ga je als leidinggevende om met werknemers die midden in een scheiding zitten en in hoeverre gedraagt een werknemer zich anders?

Onder Edwin zijn werknemers komen regelmatig scheidingen voor. Natuurlijk niet gek als je beseft dat er zo’n 35.000 scheidingen per jaar plaatsvinden. De impact van een scheiding op een werknemer verschilt natuurlijk per persoon. Maar hetgeen opvalt bij Edwin:

Als kostwinner is de impact van een scheiding lager omdat je je niet direct zorgen hoeft te maken over je financiële situatie.

Krijg je het ook altijd te horen wanneer een werknemer in een scheiding zit?

Word je als leidinggevende altijd ingelicht over een scheiding van de werknemer? “Ik word niet altijd over een scheiding ingelicht, maar ook niet iedereen heeft behoefte om dit te delen. Sommige mensen kiezen er bewust voor om dit privé te houden”, zegt Edwin. Als reden hiervoor geeft hij aan dat de werknemers hun werk zien als afleiding. “Ze willen hun privéleven er dan niet te veel bij betrekken zodat ze op werk, gewoon hun hoofd bij het werk kunnen houden. Als werkgever is het natuurlijk belangrijk dat je de situatie in de gaten houdt, de werkzaamheden moeten ondanks de nare situatie natuurlijk wel goed uitgevoerd worden.” Gelukkig is dat tot nu toe altijd goed gegaan. Hij merkt dat scheidende werknemers vaak hun verantwoordelijkheden nemen en dat de taken zoveel mogelijk door gaan.

Hoe ga je om met de situatie?

Maar hoe ga je om met een werknemer die gaat scheiden? De oplossing voor Edwin is om de werknemer voldoende tijd te geven om de zaken op orde te krijgen. Hierdoor voorkom je dat hij of zij tijdens werktijd alles gaat regelen. Geef de persoon wat ruimte om het proces te verwerken want het is natuurlijk erg ingrijpend. Als leidinggevende is het van groot belang dat je bijstuurt waar nodig. Als de zaken eenmaal op orde zijn, zien werknemers werk vaak als een goede afleiding. Zeker in de winkels als ze eenmaal in hun verkooprol zitten, dan voelen ze zich goed en productief en dat helpt enorm.

Doordat je de werknemer tijd geeft om noodzakelijk dingen te regelen, voorkom je verzuim.

Dit is maar goed ook, want uit onderzoek is gebleken dat medewerkers die op het werk als gevolg van privéproblemen slecht functioneren, driemaal zoveel economische schade voor hun werkgever veroorzaken dan medewerkers door ziekteverzuim. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Scheiden op de werkvloer

Verschil tussen mannen en vrouwen

Op de vraag of er verschil is tussen man en vrouw bij het scheiden antwoord Edwin: “Er is geen onderscheid te maken tussen man en vrouw, wel of iemand kostwinner is, ja of nee”. Overigens is een scheiding niet altijd zonder gevolgen. Een kleine groep mensen keert minder prettig terug op werk na een scheiding, ze raken bijvoorbeeld overspannen. Vaak krijgt werk hiervan de schuld, maar als je verder kijkt zie je dat het privé leven een grote impact heeft. Wel zou het kunnen zijn dat de verantwoordelijkheden op werk dan de druppel waren waardoor ze het niet meer aankunnen.

Tips

Voor leidinggevenden is het enorm belangrijk je inlevingsvermogen te gebruiken zodat je kan aanvoelen hoe ingrijpend een scheiding is voor een werknemer. Wees flexibel en geef de werknemer ruimte om het proces te verwerken. Zodra de noodzakelijke dingen achter de rug zijn, kan de werknemer weer volle bak aan de slag.
Voor werknemers is het belangrijk te weten dat je niet bang moet zijn om het te melden aan je leidinggevende.

Al praat je nooit over je privésituatie, of vind je dit lastig, het is goed als er in ieder geval iemand van op de hoogte is.

Er is een kans dat je gedrag laatste tijd anders is, zonder dat je het zelf doorhebt. Om daar de gevolgen van te voorkomen, kan je het best vroegtijdig jouw situatie aangeven zodat er rekening mee gehouden kan worden

Houd je hoofd boven water

Of een scheiding al een tijdje in de lucht hangt of dat het komt als een verassing, het is nooit een leuk proces. Zorg dat je je scheiding op een zo nette manier achter je laat als dat kan. Bij Flexx helpen we je hier graag mee. Want in goede bedoeling uit elkaar zorgt voor een betere verwerking van het proces!

Share