De verschillende fases die je meemaakt tijdens een scheiding

Share

De man waar jij zo van houdt gaat je verlaten. Jouw vrouw heeft een ander. Jullie bleven enkel bij elkaar voor de kinderen. Je bent op elkaar uitgekeken. Jullie hadden constant ruzie over financiën. De liefde is op, het heeft zijn mooiste tijd gehad. Allemaal verschillende redenen om na (lang) samenzijn uit elkaar te gaan. Een onzekere periode. Oneerlijk. En hoe graag we het ook zouden willen, voor de verwerking is géén bepaalde tijdsduur. Dit is voor iedereen anders. Het zou dus óók kunnen dat wanneer jouw partner wil scheiden, hij of zij al een paar stappen verder is.

De verschillende soorten fases

Laten we voorop stellen dat een scheiding voor niemand leuk is. Het doet ontzettend veel pijn en je doorloop verschillende fases. Wat soms lastig te accepteren is, want het kan zijn dat jouw (ex-)partner zich in een geheel andere fase bevindt dan jij. Dit is nou eenmaal niet te voorkomen. Maar hoe zit het hier dan precies mee? En wanneer ben je weer een stap verder?


Juist omdat de fases niet met elkaar gelijk lopen, kan het belangrijk zijn om een mediator in te schakelen die ervoor zorgt dat jullie tot normale, fatsoenlijke afspraken komen. De mediators bij Flexx van DAS zijn gespecialiseerd in deze begeleidingen, en staan als onzijdige partij meteen voor u klaar. Ook ’s avonds. Neem direct contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Share